Radon-niveauet ved Trekantsområdet er over gennemsnittet

Forskere fra Aalborg Universitets Institut for Byggeri, By og Miljø, Build har samlet og analyseret ca. 17.000 radonmålinger, som boligejere har foretaget mellem 2015 og 2020 i deres enfamilieshuse, kæde- eller rækkehuse. Og netop for kommunerne i og omkring Trekantsområdet er det radioaktive radonniveau målt over grænseværdien i 30-50% af boligerne. Der er altså for højt radonniveau i mellem 30-50% af de målte boliger. På landsplan er der faktisk ca. 280.000 beboere i danske boliger, der i dag udsættes for radonniveauer, der overskrider WHO og Sundhedsstyrelsens grænseværdi på 100 Bq/m3.

Hvad er radon?

Radon er en radioaktiv gasart og kan være sundhedsskadeligt. Det forekommer naturligt i den danske undergrund, og trænger op i din bolig gennem revner og sprækker i boligens fundament og gulve. Radon kan hverken mærkes, smages, ses, lugtes eller føles – derfor kan det være svært at vide, om radonniveauet er over grænsen niveauet i din bolig. Det afgørende for beboernes sundhed er, hvor høj koncentration af radon er i boligen.

  • I følge Kræftens Bekæmpelse øger Radon risokioen for lungekræft*
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler et radonniveau på under 100 bq/m3
  • Sundhedsstyrelsens vurdering er, at radon i boligen hvert år er årsag til 300 dødsfald

*Kilde: Kræftens Bekæmpelse – https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/fakta-om-kraeft/aarsager-til-kraeft/radon/

Køb din egen digitale radonmåler

Det er muligt at måle radon-niveauet med en digtal radonmåler. En af de nemmeste metoder for selvmåling er ved hjælp af den digitale radonmåler fra Airthings Home. Med denne måler, kan du nemt måle det gennemsnitlige radon-niveauet i dit hjem, ved at lade måleren stå i hjemmet i 3-4 uger.

Køb din egen måler her hos os nu, og så afsender vi afsted snarest muligt med GLS til dig.

Har du radioaktivt radon i dit hjem?

Man kan hverken se, lugte eller smage radon, så den eneste mulighed for kende radonniveauet i huset er igennem en radonmåling der kan registrere koncentrationen af radon i huset.

Få startet dialogen nu…

Kontakt os, og så tager vi fat i dag for at afdække, hvordan vi får radonsikret dit hjem. Vi vender tilbage indenfor 2-3 hverdage.

Vi har brug for tlf nr ved opfølgende spørgsmål og hvis dato for udførsel skal aftales. Bare rolig. Du får ingen salgsopkald.

Find din kommune på det interaktive kort

Vælg en seriøs radonekspert til din radonsikring

Vi er medlem af Dansk Radonforening, en del af Bolius rådgiverliste og certificeret af Statens Byggeforskningsinstitut og vi er landsdækkende. 

Kontakt os på: info@radon-stop.dk eller tlf: 30256933