Radonsikring af kælder eller betongulv

I forbindelse med radonsikring af kælder eller radonsikring af betongulv kan det være fristende at forsøge med en flydende radonspærre eller andre former for epoxy belægning for at forsegle gulvet og derigennem etablere en radonsikring af gulvet.

Alternativet kan nemlig godt virke en smule uoverskueligt og bekosteligt. Nemlig at fjerne det eksisterende gulv, banke betonen op og genetablere det hele igen med en radonmembran eller radonsug.

Problemet er bare, at selvom man forsøger at forsegle gulvet med en slags flydende radonspærre, kan det over tid være meget svært at få den slags forsegling til at holde tæt. Et hus er aldrig helt statisk men arbejder over tid. Der skal kun 1/2 mm revne til før radon siver op igennem forseglingen.

Sandsynligheden for at der opstår sådanne mikroskopiske revner er forholdsvis i løbet af en årrække. Dermed kan radongassen alligevel sive op igennem den flydende radonspærre, radonmembranen eller forseglingen og dermed risikerer man at hele denne sikring har været spildt.

Vi tilbyder derfor slet ikke den slags radonsikring. I stedet tilbyder vi radonventilation der søger for at udskifte luften i kælderen med frisk luft via 90% varmegenvinding. Dermed trækkes den radonholdige luft ud af huset samtidig med at den erstattes med frisk luft udefra.

Nogle gange er det også muligt at etablere radonsug i kældre fra huse efter 1960. Hvis dette er muligt, er det både den mest effektive radonsikring af huset, der ikke mindskes over tid og derudover er det også den billigste løsning. Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne for radonsug på dit hus.

Vi kan sikre dit hjem mod radon

Vi har specialiseret os i radonsug til ét-plans parcelhuse og radonventilation til huse med kælder. Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller udfyld formularen, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på radonsug i din bolig. Vi vender tilbage indenfor 2-3 hverdage.

Vi er landsdækkende.

Vi har brug for tlf nr ved opfølgende spørgsmål og hvis dato for udførsel skal aftales. Bare rolig. Du får ingen salgsopkald.