Mål dit hus for radon

Kender du radonniveauet i din bolig?

Kender du ikke allerede radonniveauet i din bolig, bør du få det målt. Det kan du selv gøre på flere måder. Enten med såkaldte dosimetre (radon målebokse). Det tager dog mindst 3 måneder at få svar fra disse. Alternativt kan man måle huset selv med en elektronisk radonmåling som idag er lige så præcise over tid og hvor du får svar med det samme direkte på måleren.

Danmarks billigste digitale radonmåler

Radon-Stop kører i øjeblikket en speciel kampagne på salg af digitale radonmålere fra Airthings og sælger disse til kostpris for at tilskynde flere husejere til at måle deres hus for radon. Det er modellen Home du helt unikt kan købe for 999 kroner i en begrænset periode. Du skal blot placere måleren et centralt sted i de udvalgte opholdsrum og tænde måleren.

Herefter vil den stille og roligt begynde at registere radonindholdet i huset og resultatet kan du løbende aflæse direkte på måleren – både short term, log term og den daglige udvikling. Nemmere bliver det ikke.

Viser målingen at dit radonniveau er højere end de anbefalede grænseværdier (100 bq/m3) kan vi hjælpe dig med markedets mest prisvenlige og ekstremt effektive radonsikring og radonsug.

Udfyld nedenstående formular for at køber måleren. Den sendes direkte med GLS så hurtigt som muligt.

Måling med dosimetre (2-3 måneders måling)

Sundhedsstyrelsen anbefaler at radonmålinger foretages med dosimetre i fyringssæsonen (perioden fra 1. oktober til 31. april) over en periode på mindst to måneder

Når du er færdig med at måle, samle du blot dosimetrene sammen og sender dem direkte til målelaboratoriet (akkrediteret i henhold til SS/EN ISO 14001:2004). Herefter modtager du via mail en rapport med resultater og årsgennemsnit for din bolig. Rapporten er typisk klar 2-3 uger efter laboratoriet har modtaget måleboksene.

Vi samarbejder med Radonhuset.dk som er specialister indenfor radonmåling og tilbyder nogle af markedets bedste produkter til. Kan bestilles her: radonmåling med dosimeter.

Det er også muligt at måle radonniveauet elektronisk. Her kan målinger foretages året rundt, men også her gælder at for det mest retvisende resultat, bør målinger foretages i fyringssæsonen. Til gengæld kan du måle over en kortere periode og kan selv aflæse resultatet. Enten på indbygget skærm eller via mobiltelefon/tablet.

Måler du uden for fyringssæsonen må resultatet betragtes som vejledende. Til gengæld kan du godt regne med at et resultat langt over eller under den anbefalede grænseværdi på 100 Bq/m er en stærk indikation på det radonniveauet i fyringssæsonen.

Da elektroniske radonålinger kan foretages over ganske korte perioder (helt ned til 24-48 timer), er elektroniske radonmålere særligt velegnede til løbende kontrolmålinger, f.eks. til at tjekke om radonreducerende tiltag har den ønskede effekt.

PCB måling

Vi tilbyder også målinger for den farlige PCB i fuger og andre byggematerialer. Læs mere her.